10 octubre, 2006

Arrabal premia a Krétakör

B.dice:
hola. ¡imagínate! estaba leyendo noticias en el internet cuando veo esta: un grupo teatral húngaro recibió un premio bastante importante (en Belgrado) y el "jefe" del jurado era Fernando Arrabal .

Pistacho dice:
si? no me digas? cómo nosotros?

B.dice:
sisi, es grupo se llama krétakör, y la obra es Siráj (de csehoy)

Pistacho dice:
tienes el link?

A Krétakör kapta a BITEF fődíját

Társulatunknak ítélte a zsűri a hétvégén véget ért belgrádi nemzetközi színházi fesztivál, a BITEF nagydíját.

Társulatunknak ítélte a zsűri a hétvégén véget ért belgrádi nemzetközi színházi fesztivál, a BITEF nagydíját a Csehov művéből készült Siráj című előadásáért.
A Fernando Arrabal vezette zsűri indoklása szerint a társulat Schilling Árpád rendezésében kivételes rendezői-színészi alkotást mutatott be, amellyel kulcsot adott a 20. század egyik legnagyobb irodalmi rejtélyének megfejtéséhez, és bebizonyította, hogy Csehovot a ma embere is kortársának tekintheti.
A BITEF térségünk egyik legrangosabb nemzetközi színházi seregszemléje, melyet idén negyvenedik alkalommal rendeztek meg. Az idei versenyprogramban többek között Marie Chouinard, Rodrigo Garcia, Peter Brook, Nagy József és Maurice Béjart munkái szerepeltek. A Krétakör 2004-ben már fellépett egyszer Belgrádban, akkor a W-Munkáscirkusz a zsűri különdíját kapta.

A Siráj (amely október 9-én a Thália Színház Régi Stúdiójában 150. alkalommal kerül közönség elé) novemberben Svájcban és Spanyolországban vendégszerepel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Búsqueda personalizada